glassbua

Solbeskyttelsesglass

illustrasjon_soldempingUnngå overoppheting, benytt solbeskyttelsesglass!

Før var alle solbeskyttelsesglass fargede og stengte lyset ute i like stor grad som varmen. Det var ofte ikke ønskelig, unntatt i spesielle tilfeller og av rent estetiske grunner. Det beste hadde vært om glassene stoppet all varme fra solen og lot lyset stråle inn. Dessverre er dette fysisk umulig, da lys også utgjør halvparten av varmen. Men vi har kommet en god del videre på vei med solbeskyttelsesglass som slipper inn nesten like mye lys som vanlig glass og stenger ute over to tredjedeler av den totale solvarmen.

Register to read more...

Hvorfor dårlig U-verdi i vinduer gir komfortproblem

Kalde vindusflater stjeler kroppsvarme, dette oppleves som kaldstrålingKaldstråling

Med dårlig isolerte vinduer blir det indre glassets flate kald og da oppstår det en temperaturforskjell mellom glasset og luften i rommet. Dette forårsaker varmetransport mot den kaldere glassflaten; såkalt kaldstråling. Nær vinduet opplever man varmestrålingen fra kroppen mot vinduet i form av ubehag - "det trekker".

Register to read more...

Energispareglass

Energispareglassene finnes i mange varianter, ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å velge det riktige glasset for ditt behovRiktig valg av glass, er avgjørende for effektiv energikontroll!

Vinduets opprinnelige funksjon var å slippe inn dagslys og skape mulighet for utsyn, samtidig som det ga beskyttelse mot vær og vind. Glassets grunnfunksjon er fremdeles den samme, men nå kan det tilbys mye mer med kombinasjoner av ulike funksjonsglass i en og samme ruteenhet.

 

Register to read more...