Energikontroll

Solbeskyttelsesglass

illustrasjon_soldempingUnngå overoppheting, benytt solbeskyttelsesglass!

Før var alle solbeskyttelsesglass fargede og stengte lyset ute i like stor grad som varmen. Det var ofte ikke ønskelig, unntatt i spesielle tilfeller og av rent estetiske grunner. Det beste hadde vært om glassene stoppet all varme fra solen og lot lyset stråle inn. Dessverre er dette fysisk umulig, da lys også utgjør halvparten av varmen. Men vi har kommet en god del videre på vei med solbeskyttelsesglass som slipper inn nesten like mye lys som vanlig glass og stenger ute over to tredjedeler av den totale solvarmen.

Belagte solbeskyttelses- og energispareglass

Belagte solbeskyttelses- og energispareglass er vanlige floatglass, som er belagt med et meget tynnt og transparent belegg, som både forbedrer de varmeisolerende egenskapene i glasset (lav U-verdi), samtidig som det gir en effektiv solavskjerming. I Pilkington Suncool HP (High Performance) er lystransmisjonen dobbelt så høy som den totale solenergitransmisjonen. Større andel i lys kan man ikke få, da halvparten av solenergien er lys. Glasset finnes i to varianter: Pilkington Suncool HP Brilliant 66 med en svak grønntoning og Pilkington Suncool HP Brilliant 50 med en svak gråtoning. Disse glassene minsker behovet for ventilasjon og kjøling, og baner vei for ny arkitektur med større glassflater og mer dagslys i rommene. Dette er spesielt viktig for komforten hos oss nordboere da vi er underernærte på dagslys i vinterhalvåret.

Pilkingtons soldempende glass fås i flere varianter med en soldempende effekt som kan sammenlignes med utvendige markiser og persiennere når det gjelder solbeskyttelse, dette på tross av at glassene er svært fargenøytrale. Glasset har for øvrig ingen vedlikeholdskostnader utover vanlig renhold.

Konvensjonell solskjerming er ikke alltid like vellykket

Konvensjonell solskjerming er ikke alltid like vellykket